Service - smart fortwo 451

Batteri

Oprettet: 22. januar 2012
smart fortwo 451» Kategori: Service
Visninger: 7677

Denne vejledning beskriver hvordan man kommer til batteriet og hvordan man frakobler det, i en smart fortwo model 451.

Værktøj, der skal bruges en 10mm gaffelnøgle.

Selve batteriet er placeret under en stor "flamingo klods" ved bunden i passagersiden. Der sidder en plast-skrue i gulvtæppet som skal skrues ud. En mønt af en passen størrelse, f.eks. en 1kr passer perfekt.

 

Nu kan gulvtæppet trækkes til side, det skal nok længere end forventet, dvs. så lang tilbage som muligt. "flamingo klodsen" er nu synlig og er kun hold på plads af en lille finger-plast-møtrik som skal af. Hvis din smart er udstyret med et lappe-kit dvs. kompressor og lappe-væske så er det placeret oven i flamingo-klodsen og kan med fordel pilles ud inden selve klodsen kantes ud.

 

Nu kan "flamingo-klodsen" pilles ud og kan god kræve at man kanter den lidt.

Man er nu fremme ved batteriet og man kan afmontere stel forbindelsen på batteriet som er den brune ledning, brug en 10mm fast nøgle og løsn pol-skoen på batteriet for derefter at trække den af. Pol-skoen skal nu placeres således at den ikke kan komme i kontakt med batteriets stel-pol ved en fejltagelse, f.eks. ved at vippe det ind bag de andre ledninger.

Grunden til at man normal afmontere stel-siden, og ikke plus-siden, når man skal koble batteriet af er at man meget nemt kan komme til at kortslutte batteriet med værktøjet hvis man prøver at afmontere plus-polen.

Batteriet i en smart fortwo model 451 har en fysisk størrelse på 20 x 19 x 17 cm (L x H x B), effekten er for en diesel 61Ah og for en Benzin model er det 41Ah.

God fornøjelse.

 

Senest opdateret: Lørdag, 30. marts 2013 11:25
  Du er her:   Forsidesmart fortwo 451ServiceBatteri

Søg

Log ind

Hvem er online

Vi har 22 gæster og ingen medlemmer online

Sådan kommer du i gang

Ny bruger?

Er du ny bruger på smartmani.dk og vil du gerne have en konto? Du kan registre dig ved at bruge "Registrer" under loginboksen, eller du kan registrere dig ved at logge ind med din facebook-konto.

Facebook
Twitter