Kendte fejl - smart fortwo 451

Manglende trækkræft

Oprettet: 30. marts 2013
smart fortwo 451» Kategori: Kendte fejl
Visninger: 24167

Pludselig manglende trækkræft er noget mange der kører smart CDI har oplevet. Dette kan skyldtes flere ting eksempelvis wastegate eller intercooler.

Typisk opstår problemet under belastning, f.eks. i forbindelse med overhaling på motorvej eller når man kører op af en bakke i høj fart.

Heldigvis forsvinder problemet normalt lige så let som det kom, nemlig ved at standse bilen, tage tændingen fra vente nogle sekunder og starte igen. Dette holder lige indtil næste gang motoren belastes.

Dette problem skyldes typisk at wastegate armen sidder fast, og trykket i turboen derfor ikke kan kontrolleres.

Wastegate og turbo er en samlet enhed på en smart, så man kan ikke kun udskifte noget af det, så tit er den officielle kur at udskifte turboen hvilket er en dyr operation.

Så slemt behøver det ikke at gå, da man i nogle tilfælde kan løsne armen igen for derefter at smøre den, så den ikke så nemt sætter sig fast igen. Nogle vil sikkert påstå, at det ikke er en varig løsning, men der er dog flere eksempler på at problemet er løst permanent, specielt hvis man sørger for at smøre og "motionere" wastegaten men jævne mellemrum.

Årsagen til at den sætter sig fast skal nok findes i det faktum at temperaturen omkring turboen svinger meget, og hvis man så samtidig sjældent "åbner" waste-gaten fordi man ikke belaster motoren, så gror den til sidst fast. Der vil senere blive lavet en lille guide med bileder til hvordan man kan prøve at udbedre dette problem.

En anden årsag kan være en magnetventil som er placeret dårligt og derfor rasler fra hinanden, dette gælder kun de første 54HK modeller fra 2010. Dette er et kendt problem fra Smart, og der findes en servicebulletin om problemet.

Hvis den manglende trækkraft er konstant, så kan det være fordi der er en læk i intercoolerslangen (den der går fra intercooleren til turboen) dette vil typisk også medfører en hvislen fra motoren, lidt som man køre på en våd vej, selv om vejen er tør.

Senest opdateret: Lørdag, 30. marts 2013 13:00
  Du er her:   Forsidesmart fortwo 451Kendte fejlManglende trækkræft

Søg

Log ind

Hvem er online

Vi har 13 gæster og ingen medlemmer online

Sådan kommer du i gang

Ny bruger?

Er du ny bruger på smartmani.dk og vil du gerne have en konto? Du kan registre dig ved at bruge "Registrer" under loginboksen, eller du kan registrere dig ved at logge ind med din facebook-konto.

Facebook
Twitter