Interiør - smart fortwo 451

Brabus bagagerumslys montering

Oprettet: 21. februar 2012
smart fortwo 451» Kategori: Interiør
Visninger: 5773

Denne vejledning beskriver hvordan man monterer det originale Brabus bagagerumslys i en smart fortwo Coupe model 451.

Af en eller anden grund mener smart ikke at det er nødvendigt med lys i bagagerummet i en smart. Selv om den ikke er specielt stor kan det godt være svært at se, hvad der er deri, uden lys. Heldigvis er der lavet et originalt Brabus bagagerumslys til smart Coupe modellen.

Selve reservedelen har nummer: 451 820 03 01. Kassen kommer med alt der skal bruges.

Pakken indeholder selve lampen, som er en hvid LED, ledningsnet med sikringsholder, kabelsko og en ”black boks”, som kan kan tænde og slukke LED’en når bagklappen åbnes. Bagagerumslyset tændes kun når bagklappen (den øverste del) åbnes.

Selve diagrammet over hvordan det skal kobles sammen er her.

Da vi skal ind og rode i SAM enheden anbefales det at frakoble batteriet. Se her hvordan: Frakobel batteriet

For at montere LED’en i loftet ved bagagerummet skal loftpanelet afmonteres. Dette gøres ved at skrue de 2 skruer ud ved de grønne pile (Torx 25) og dernæst kan man trække panelet ud af 3 plast clips (markeret med grønne cirkler) som holder den på plads, for til sidst at skubbe den fremad (mod kørselsretningen) til det kan tages ned.

Nu skal der laves et hul der passer til LED lampen. Lav det umiddelbart foran den midterste monterings clips. Hullet skal være 26 mm i diameter.

Monter LED lampen i hullet.

Ledningen monteres i LED lampen og ledningen trækkes ned mod venstre bagerste hjørne. Fastgør evt. ledningen så der er styr på den, så den ikke rasler eller bliver beskadiget.

Nu kan loftspanelet monteres igen. Det gøres omvendt af afmonteringen. Kontroller at ledningen ikke klemmes (det kan være der skal skæres lidt i loftspanelet) og træk ledningen ned bag gummilisten.

Nu skal den venstre side-inderbeklædningen afmonteres. Fjern først servicelemmen og skru derefter skruen ud, der sidder der.

Nu kan side-inderbeklædningen fjernes ved at tage fat i det og trække det fri af plast clipsene. Samtidig kan føresædet med fordel fjernes, se her hvordan: Afmontering af føresæde

Nu skal ledningen trækkes som vist og kan med fordel fastgøres til de øvrige ledninger.

Træk ledningen fremad under gulvtæppet, hvilket er relativt nemt hvis sædet er afmonteret.

Når ledningen er trukket helt op til sikringsboksen (SAM enheden) som er placeret ved fødderne af føren, skal stelforbindelsen først monteres. Dette gøres ved at bruge det stelpunkt der er bag SAM enheden. Skru bolten løs med en 10mm topnøgle eller tilsvarende, og monter den brune stelforbindelse. Skru stelforbindelsen til igen.

Sæt herefter sikringsholderen i en af de 4 bagerste 12V udtag. Se mere om sikringsholdere her: 12V udtag

Nu skal vi ind og have fat i styresignalet fra bagklappen. Det gøres ved først at sænke hele SAM enheden, så man kan komme ind på ”bagsiden” af den. Skru de to skruer ud - markeret med grønne cirkler, og frigør SAM enheden fra den forreste plast-lås.

Find stik 8 (se billedet herunder) og afmonter det ved at trykke ind på låse tappen og sving armen i pilens retning. Dette vil gøre at hele konnektor 8 kan tages ud. (Når det skal monteres igen, sættes det på plads og armen vippes ned hvilket vil trække stikket på plads)

Selve konnektor 8 består af 2 stik der holdes sammen med en ramme. For at komme ind til ”pin” 2 i den grå del af stik 8, skal de trækkes ud af denne holder.

Når rammen er afmonteret, skal man finde pin-forbindelse 2 i det grå stik, som er blå/sort. Denne skal afmonteres og erstattes af den adapter, der er med i pakken. Denne adapter er en form for Y-konnektor.

For at trække pin-forbindelsen ud skal man tage en lille skruetrækker og presse den lille lås ind, som vist på billedet.

Stikket der tidligere sat i pin forbindelse 2 skal monteres i den sorte dobbelt stik der kommer fra ”The black boks” (se evt diagram tegningen i tidligere i denne guide).  Herefter skal dette sorte stik fra "The black boks" monteres i den Y-konnekter, vi lige har monterede i SAM enheden. Nu skal der helst ikke være nogle "løse ender"

Når dette er på plads samles konnektor 8 med rammen, og konnektor 8 monteres igen i SAM enheden


Nu skal det hele samles igen tilslut batteriet igen, og afprøv at det virker. Husk at montere sikringen i sikringsholderen.

Senest opdateret: Lørdag, 30. marts 2013 11:22
  Du er her:   Forsidesmart fortwo 451InteriørBrabus bagagerumslys montering

Søg

Log ind

Hvem er online

Vi har 17 gæster og ingen medlemmer online

Sådan kommer du i gang

Ny bruger?

Er du ny bruger på smartmani.dk og vil du gerne have en konto? Du kan registre dig ved at bruge "Registrer" under loginboksen, eller du kan registrere dig ved at logge ind med din facebook-konto.

Facebook
Twitter