Interiør - smart fortwo 451

Gearknop med startfunktion

Oprettet: 26. maj 2012
smart fortwo 451» Kategori: Interiør
Visninger: 7180

Denne vejledning beskriver hvordan man monterer en original Brabus gearknop med indbygget startfunktion i en smart fortwo model 451.

Hvad er indbygget startfunktion og hvorfor? Det er ganske simpelt, i stedet for at dreje nøglen helt over for at starte motoren, kan man med denne gearknop i stedet trykke oven på gearknoppen og motoren springer igen. Hvorfor? Tjaaa, det er ren lir, og tilføjer ingen forbedring som sådan, men det er meget fedt :-)

Bestilingsnummeret er A 451 270 01 00.

Pakken indeholder alt der skal bruges. Selve gearknoppen med indbygget start-knap (se ledningen der kommer ud fra den) samt de kabler der skal bruges.

Ledningerne der følger med skal ende med at sidde sammen på ovenstående måde.

For at montere den nye gearknop skal vi starte med at afmontere den gamle gearknop.

Det gøres ved at tage en godt greb om den gamle knop og hive lige op, den kan godt sidde meget fast, men der er ingen skjulte skruer eller andet. Pas desuden på ikke at trykke på soft-touch knappen imens.

Dernæst skal plast afdækningen rundt om gearstangen afmonteres, det gøres ved at vippe forenden forsigtigt op med at plast-brækjern. Når forenden er fri, afmonteres afdækningen hele vejen rundt.

Efter det er afmonteret set det således ud.

Nu skal den store afdækning der skjuler selve gearskifteenheden (også kaldet SEDrive-unit) afmonteres.

Under håndbremsegrebet sidder der en lille prop som skal afmonteres. Det gøres med en flad skruetrækker.

Under proppen sidder der en Torx-20 skal skal skrues ud.

Når skruen er afmonteret trykkes hele afdækningen fremad for at frigøre den fra gearskifteenheden, og afdækningen kan afmonteres helt.

Nu skal gearskifteenheden afmonteres. Den sidder med 4 skruer, 2 i hver side.

De sidder med en noget speciel Torx skrue, men heldigvis har det et relativt stort hoved, og de sidder heller ikke specielt godt fast, så jeg afmonterede mine ved at bruge en polygrip-tang til lige at løsne dem, og så kunne jeg skrue den ud med fingrene.

For at afmontere de to skruer der sidder i venstre side, er det nødvendigt at afmontere førersædet, se her hvordan. For dem som har airbag i sædet, anbefales det at afmontere batteriet også, se her hvordan.

Når de 4 skruer er afmonteret kan gear-skifte-enheden løftes op og vippes ned, så vi kan se hvor ledninger og stik sidder. I vores tilfælde skal vi tage stikket der er markeret med grøn ud, for at sætte det lille stykke der er med i kittet imellem.

Her kan man se hvordan det nye mellemled er sat ind. Husk at sikre at alle stik er sat rigtigt sammen, og at låse-tappe m.m. er "i hak".

Nu skal gearskifteenheden sættes på plads igen. Husk at ledningen op til gearknoppen skal med ud.

Så er gearskifteenheden skruet på igen og ledningen til start-knappen er ført ud. (det kan være en hjælp at løfte gulvtæppet for at få skruerne på plads igen)

Med den lille strips og klæbe-pude, kan man nu sætte ledningen så den kan kommes til når afdækningen igen er monteret.

N.B. den lille fjeder og røret der normalt sidder under gearknoppen af fjernes og skal ikke bruges.

Nu mangler der kun at samle ledningen, husk at den øverste afdækning skal med og lædermanchetten skal foldes ind i hullet omkring gearstangen.

Det hele samles.

Tilslut igen batteriet, og afprøv om din nye startknap virker.

Senest opdateret: Lørdag, 30. marts 2013 11:22
  Du er her:   Forsidesmart fortwo 451InteriørGearknop med startfunktion

Søg

Log ind

Hvem er online

Vi har 11 gæster og ingen medlemmer online

Sådan kommer du i gang

Ny bruger?

Er du ny bruger på smartmani.dk og vil du gerne have en konto? Du kan registre dig ved at bruge "Registrer" under loginboksen, eller du kan registrere dig ved at logge ind med din facebook-konto.

Facebook
Twitter